Klíma tisztítás és töltés Budapest, 17. kerület (XVII. kerület) közelében

A klímaberendezés töltését azzal kezdjük, hogy ellenőrizzük, hogy a légkondicionáló rendszer alkatrészei működnek-e. Megvizsgáljuk a rendszerben lévő nyomást. A gyárilag beállított mennyiség grammban kifejezve szükséges a klímaberendezés normál működéséhez.
A nyomás ellenőrzése után engedjük le a maradék hűtőközeget a légkondicionáló rendszerből (ha van).
Ezután nyomáspróbát végzünk. Ha a nyomáspróba során csökken a nyomás, a rendszer szivárog, nem érdemes újratölteni, mert a “klímagáz” elszökik. Ha az autó klímaberendezése megtartja a nyomást, akkor a klímát kiürítjük.
Ha a vákuumteszt befejeződött, töltsük fel újra a klímaolajat, amelyet a rendszer a leeresztés során leeresztett. Ezután töltsük fel UV-adalékkal.
A klímaberendezést ezután töltsük fel a gyár által grammban megadott mennyiséggel. Ezután ellenőrizze a nyomásokat és a befújt levegő hőmérsékletét.
A légkondicionáló rendszer működési elve az, hogy a hálózatában gáz kering. Nem lehet teljesen zárt rendszert készíteni, mindig van, lesz gázveszteség. Ezért a klímát évente felül kell vizsgálni, és szükség esetén az autó klímáját újra kell tölteni. A pollenszűrőt is évente cserélni kell, és az atkák, gombák és baktériumok miatt is ajánlott az éves fertőtlenítés.
Az autóklímából évente akár 15-20 százaléknyi hűtőközeg is távozhat. Ha a légkondicionáló nem képes lehűteni a levegőt, akkor valószínűleg kevés vagy egyáltalán nincs gáz a rendszerben. Ebben az esetben a klímagáz mennyiségét vissza kell állítani a gyári értékekre. A töltés és feltöltés R134a gázzal történik, amely az autóiparban leggyakrabban használt hűtőközeg. A szennyezett pollenszűrő szintén csökkenti a klíma hatékonyságát, ezért ajánlott évente – az időszakos szervizelés során – cserélni.
Klímaszezonban rövid határidővel feltöltjük és tisztítjuk a klímát, hogy Ön minél hamarabb komfortosan érezze magát vezetés közben. Ha nem szeretne várni, javasoljuk, hogy telefonon kérjen időpontot kollégánktól.
A baktériumok és gombák megtelepedhetnek egy elhanyagolt, tisztítatlan autó klímaberendezésében. Ezek allergiás reakciót, fertőzést vagy akár tüdőgyulladást is okozhatnak! A klímatisztítás rendszeressége a használattól függ, de évente legalább egyszer el kell végezni megfelelő szakember segítségével. Az ózonos klímarendszer-tisztítás napjaink egyik leghatékonyabb tisztítási módszere, ha megfelelően alkalmazzák. Előnye, hogy a levegő keringetésével a legtöbb helyre eljuthatunk vele, így kihasználhatjuk gomba- és baktériumölő hatását. Az ózontisztítás nagyon hasznos a vírusok terjedésének megakadályozására, mivel az ózon gáz az egyik legerősebb fertőtlenítésre használt hatóanyag, így hatékony segítség a levegőn és felületeken megtapadó vírusok, baktériumok és gombák elleni küzdelemben. Az ózongázzal történő kezelés során nincs szükség vegyszerekre, így a tisztítási folyamat környezetbarát.
Munkatársaink regisztrált, képzett jármű klímaszerelők, így biztos lehet benne, hogy minőségi, szakszerű munkát végeznek.

Kapcsolat

Antal Service

Márkafüggetlen autószerviz és Mercedes specialista

Cím: 1165 (XVI. kerület, Mátyásföld) Budapest, Arany János utca 53.

Bejelentkezés: +36 20 266 6039

Nyitva tartás: H-P: 8-16-ig